Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Sarı'dan okul ziyaretleri

Başkan Sarı

Sarı: Eğitim-öğretim her zaman ilk tercihim oldu”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçedeki okulları ziyaret ederek, istek ve ihtiyaçlarını yerlerinde belirledi. Sarı’nın ziyaretlerine CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ile belediye meclis üyeleri Burhan Karışık, Nimet Kalafat, Hasan Yapakçı, Gürol Süzgün, Çetin Gül, İbrahim Beyoğlu ve Canan Kırdar da katıldı. Önce İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Sarı’ya okul müdürü Ali Özdemir, Kuran armağan etti. Özdemir, okullarında 175 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirtti. Sarı, daha sonra Reşit Mazhar Ertüzün Ana Okulu’nu ziyaret ederken, burada kendisine müdür yardımcısı ve müdür vekili Gülşah Adın Şenol tarafından bilgiler verildi. 125 öğrencinin bulunduğu okulda, Başkan Sarı’dan, okulun bulunduğu bölgenin ışıklandırılması istendi.
Sarı, bu arada minik öğrencilerle oyunlar oynadı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, daha sonra Atatürk İlkokulu’na geçerek, okul müdürü Özgür Koçak’tan bilgiler aldı.

Koçak, okulda 28 öğretmenin, 507 öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini belirtti. Sarı, daha sonra Nerime Yüksel Ortaokulu, İstiklâl İlkokulu ve Muzaffer Gürer Ortaokulu’nu ziyaret etti. Sarı’ya, İstiklâl İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Büyüktaş ve Muzaffer Gürer Ortaokulu müdür yardımcısı ve müdür vekili Veysel Bilgiç tarafından bilgiler verildi. Bilgiç, okullarında 160 öğrenci, 8 kadrolu, 4 ücretli öğretmenin bulunduğunu bildirdi. Başkan Sarı, daha sonra Halitpaşa İlkokulu’nda, okul müdürü Serhat Deniz’den bilgiler aldı. Deniz, 18 derslikli okullarında 22 öğretmenin, 361 öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini söyledi. Sarı, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve belediye meclis üyeleri daha sonra 18 Eylül Ortaokulu’nu ziyaret ederek, okul müdürü Cumhur Duru’dan bilgiler aldı. Sarı, daha sonra Erdek Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ne geçerek, okul müdürü Hanife Yuvalı’nın ihtiyaç ve isteklerini dinledi. Sarı’nın son durağı ise Kapıdağ Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Burada da okul müdürü Ali Yongalı, Sarı’ya ihtiyaçlarını anlattı.
SARI: “EĞİTİM, İLK TERCİHİMDİR”
Eğitim-öğretimin önemine içtenlikle inandığını vurgulayan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, “Eğitim, her zaman ilk tercihim olmuştur. 1999 yılındaki belediye başkanlığım döneminde, ilçemizdeki tüm okullar, çiftli öğretim görüyorlardı. Yaptığımız çalışmalar sonunda, okulları tekli öğretime geçirdik. Ancak bizden sonraki dönemlerde bu çalışmalar gerçekleştirilmeyince, okullarımızı yeniden çiftli öğretime doğru yol aldığını görüyorum. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için çalışacağım” dedi. Haber : T. Ertan-Ö Balıkçı



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli